Een Aantal Goede Opties Als U Voor VR Rondkijkt

Oculus Rift

De Oculus Rift was de eerste grote naam in de huidige heropleving van VR, en Oculus nog steeds een belangrijke speler. Hoewel de handelsversie van Oculus Rift duurder is dan de ontwikkelaarskits, is deze ook veel geavanceerder.

Vanuit technisch oogpunt is de headset bijna identiek aan de Vive. Het bevat ook de uitstekende Oculus Touch-bewegingscontrollers, kan VR voor grote oppervlakken ondersteunen zoals de Vive en is voor $ 399 een volledige $ 200 minder dan de HTC Vive – en zelfs minder dan de PlayStation VR met Move-controllers.

Google Daydream View

 Google’s Daydream is vergelijkbaar met Kartonnen in concept. Je zet je telefoon nog steeds in een goedkope headset (de Daydream-weergave van 99 euro) en hij functioneert als je display dankzij een reeks lenzen die het scherm in twee beelden scheiden.

Een afneembare afstandsbediening die u in uw hand houdt (vergelijkbaar met Oculus Remote), bestuurt de actie. Het is indrukwekkend wanneer u apps kunt vinden die ermee werken en een SDK-update voor gelijktijdige ondersteuning van Cardboard en Daydream helpt de bibliotheek van het platform uit te breiden.

Samsung Gear VR

De Gear VR van Samsung is een van de meest toegankelijke VR-systemen, met een valstrik. Om de nieuwste Gear VR te gebruiken, hebt u een compatibele Samsung Galaxy-smartphone nodig (momenteel acht apparaten, gaande van de Galaxy S6 tot de S8).

Dit beperkt potentiële gebruikers tot mensen die al een compatibele Samsung-telefoon hebben, omdat een aankoop voor de Gear VR de prijs naar de HTC Vive-niveaus drijft. Aan de positieve kant bundelt Samsung de Gear VR regelmatig met zijn vlaggenschiptelefoons, dus als u van plan bent om een ​​Galaxy S8 op te halen, krijgt u mogelijk een headset bij de aanschaf.

Prijzig

De Gear VR van 130 euro is een beetje duurder dan zowel de vorige iteratie als de Google Daydream View, maar hij wordt geleverd met een nieuwe Bluetooth-controller die is uitgerust met zowel een touchpad als bewegingsdetectie, naast het touchpad dat op de headset zelf is gebouwd.

Samsung heeft met Oculus samengewerkt om het software-ecosysteem van Gear te bouwen, dat beschikt over een solide handvol apps en games en meerdere manieren om 360-graden video’s te gebruiken.