De Xbox One X Kopen Of Toch Nog Even Wachten?

 Wie wil de Xbox One X, krachtigste console ooit gemaakt kopen? Microsoft zal er geen probleem mee hebben om hardcore gamers ertoe te bewegen op 7 november nog eens $ 500 uit te betalen. Maar, zoals we hebben betoogd, het is een moeilijke verkoop voor de meeste kopers. Er is eenvoudigweg geen dwingende reden voor bestaande Xbox One-bezitters, of iemand die geen 4K-tv heeft, om de sprong te wagen. Of moet je misschien toch voor de PS4 Pro gaan?

En zelfs als je klaar bent voor 4K, is er nog steeds een duidelijk gebrek aan Xbox One X-ready-titels aan de horizon. Snel vooruit naar het vakantieseizoen van 2018, en de zaken zouden er iets anders uit moeten zien. Zo wordt een console kopen een stuk makkelijker.

Het Fenomeen Bij Nieuwe Releases Is Wederom Ook Bij De Xbox One X Zichtbaar

Het is waar voor elke nieuwe console-release. Geef het een jaar, en de meeste aanvankelijke lanceringsproblemen zullen worden gladgestreken. Dat is met name het geval met de Xbox One X, een ongelooflijk krachtige machine die beter is voorbereid op de toekomst dan voor vandaag. Net als met de PlayStation 4 Pro is het een beetje een ambitieus product – een teken dat je een echte 4K-gamer bent. Maar aan het eind van de dag is opscheppen lang niet zo bevredigend als een volwassen systeem met een rijke bibliotheek met spellen die je eigenlijk zou willen spelen.

Wat Zegt Microsoft Over De Xbox One X?

Tijdens de E3-persconferentie toonde Microsoft verschillende verbeterde Xbox One X-titels die zullen profiteren van de hardware van het systeem. Forza Motorsport 7 en de langverwachte Crackdown 3 zijn beide klaar voor de lancering van de console op 7 november. Maar we zullen nog veel langer moeten wachten op nog indrukwekkendere titels, zoals Metro: Exodus en Assassin’s Creed: Origins. En hoewel ze allemaal op degelijke spellen lijken, zijn ze niet echt ‘systeemverkopers’, het soort spraakmakende titels die iemand ertoe overhalen een nieuwe console op te halen.

De Exclusiviteit Mist

Nog verwarrend is dat geen enkele van deze games volledig exclusief is voor de Xbox One X. Ze werken allemaal op eerdere Xbox One-consoles, zij het met aanzienlijk slechtere grafische weergaven. Dus wanneer je wordt geconfronteerd met de keuze om $ 250 uit te geven aan de Xbox One S en $ 500 aan de One X, kunnen veel kopers er gewoon voor kiezen om wat geld te besparen. Hoewel deze cross-compatibiliteit weliswaar een pro-consumer beweging is, betekent dit ook dat er minder dwingende redenen zijn om in de nieuwe console te investeren.

Innovatie In De Xbox Wereld Is Nodig

Komend jaar zullen we ongetwijfeld nog veel meer titels zien die profiteren van de Xbox One X. En binnen een paar jaar zou ik niet verbaasd zijn als Microsoft begon met het uitsluiten van oudere Xbox-titels van bijzonder veeleisende games.

Dat zal ongetwijfeld controversieel zijn (ik kan het geroep van gamers bijna al over het land horen), maar het is ook noodzakelijk dat het Xbox-ecosysteem evolueert. Dat is iets dat van nature in het verleden zou gebeuren toen we naar volledig nieuwe consoles gingen, maar Microsoft zal het moeten forceren omdat het voorlopig op het Xbox One-platform blijft.

VR Gamers Zullen Blij Verrast Zijn

Het is ook de moeite waard om op de Xbox One X te wachten als je VR-ambities hebt. Microsoft zei vorig jaar dat het systeem is gebouwd met VR in het achterhoofd, en het heeft alle hardware die het nodig heeft om virtual reality-headsets te voeden. Maar het bedrijf was dit jaar vreemd stil over VR op E3. Dat is geen geweldig teken, omdat Sony afgelopen najaar PlayStation VR op de originele PS4 heeft kunnen leveren, een veel langzamer platform. Het is een kwestie van wanneer, niet als, Microsoft VR naar de Xbox One X zal brengen, maar het is misschien slim om af te zien van gebundelde deals wanneer deze daadwerkelijk verschijnt.